söndag 1 maj 2011

så rätt!

Detta har Wera skrivit till ett arbete i svenskan, så himla rätt enligt mig:




Så hur vill du framstå under högstadiet? Vill du bli populär? Då är mitt främsta tips att antingen bara använda märkeskläder eller bli fjortis.
Som fjortis super du dig redlöstfull varje helg och skolkar från 50% av lektionerna, när du inte är närvarande på lektionerna står du utanför fönstret och tar en p8, eller som normala personer säger, en cigarett. Du tycker skolan är pest och pina men spenderar både dina helger och kvällar runt skolgården.
Som märkesbrat så lever du det flotta livet, antagligen ute i Långedrag i din villa med havsutsikt. Denna stil är dock bara för de som är ”täta”, eller som vi normala säger, har gott om pengar. Du tycker du är coolast i världen om du har lyckats sno en flaska MOËT av dina föräldrar, som du senare på kvällen ”vaskar”, dvs sprutar ut det. Du är dryg, snackar skit om dina ”bästa”vänner med dina andra bästavänner för att få bekräftelse.
Du tycker det är ballt att skratta åt andra personer när de är i närheten och att vara allmänt taskig.
Ingen av de här stilarna är att rekommendera, eftersom båda sliter på hälsan, samtidigt som du antagligen inte blir lyckligare av det. Det kanske låter klyschigt, men var dig själv, det håller alltid längst i längden. Du kanske inte blir skolans populäraste person, men skulle det verkligen göra dig lyckligare? Nej jag tror inte det, för du skulle bara vara omgiven med personer som vänder kappan efter vinden, ingen du skulle kunna prata ut med osv. Ha din egen stil, hitta dina vänner, även om det tar tid. Högstadiet sägs vara den jobbigaste perioden i livet, låt inte din högstadietid bli det!