onsdag 6 juni 2012

Du överlever!

Usch... Läste precis ett blogginlägg om en tjej vars kille precis gjort slut med henne. Hemskt. Man mår ju så fruktansvärt dåligt... Känns som att världen ska gå under.
Nu tänker du säkert "denna bruden får sig själv att låta som en expert när det kommer till detta...". Äsch, det räcker med att sånt här händer en gång - sen fattar man. Jag är ung, bara 17, så har ju inte upplevt det värsta..!
Men just känslan att bli av med någon som man stod så nära... Och helt plötsligt är personen inte alls det. Känns som personen tagit ett rymdskepp och stuckit så långt bort som det bara går. Och det känns inte som att någon förstår dig - hur mycket stöd man än får. Men du tror att du är ensam om det.


Så, hur oerfaren jag än är så skulle jag själv behövt tips från någon. Någon som upplevt det en eller tjugo gånger - spelar igen större roll. Så här kommer Lollos tips för hur du överlever en breakup:

•Var inte rädd för att gråta, speciellt inte i början. Det är bra att få ut sina känslor så att dom inte långt inom dig sparas i en evighet.
•Ät. Det är mycket godare att äta när man är ledsen, av någon anledning...
•Var med vänner. När du är redo för att ge dig ut i världen igen så ska du leva livet. Var med människor som får dig att må bra! Ha lite familjetid hemma! Upptäck ny musik! Shoppa!
•Ta bort honom/henne på facebook. Eller, du behöver kanske inte just ta bort honom, men det är kanske inte så kul att bli påmind om honom hela tiden... Så fixa så att du inte kan se hans händelser eller nått.
•"Jag klarar inte av att äta godisnappar längre. För vi två åt alltid det ihop. Så nu tänker jag bara på honom..." Nä, det där får du ändra på. Börja ät godisnappar eller andra "vanor" ni hade ihop, med en kompis eller något istället! Ändra på allt till det positiva!


Var inte så instängda med era breakups. Hjälp andra. För alla tycker att det är jobbigt på ett eller annat sätt!